Πρωτοφανές χάος επικρατεί στον Ισημερινό ο οποίος «φλέγεται» σε όλη την επικράτειά του όπου οι πανίσχυρες συμμορίες των καρτέλ πραγματοποιούν επιθέσεις κατά πολιτών, αστυνομικών και στρατιωτών, με τελικό σκοπό την ολοκληρωτική κατάρρευση της έννομης τάξης και μαζί της και της κυβέρνησης του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα.

Πριν από λίγο η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Κίτο (πρωτεύουσα του Ισημερινού), εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, καθώς όπως αναφέρει, ότι συμβαίνει εκεί, αποτελεί πρόβλημα για όλη τη Νότια Αμερική.

">

Το Περού ανησυχώντας ότι οι συγκρούσεις αυτές μπορεί να επεκταθούν ακόμα και στο εσωτερικό του ανέπτυξε ισχυρές ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με τον Ισημερινό!

Οι ανησυχίες αυτές εδράζουν στο γεγονός ότι τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής συνδέονται με πολλαπλούς και διάφορους τρόπους μεταξύ τους.

https://twitter.com/Angryman_J/status/1745026724931494384

Ο πρόεδρος του Ισημερινού, ο Ντανιέλ Νομπόα, κήρυξε προχθες Δευτέρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια του Ισημερινού, συμπεριλαμβανομένου του σωφρονιστικού συστήματος, μετά την απόδραση του δημοσίου κινδύνου υπ’ αριθμόν ένα, του διαβόητου «Φίτο» —το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Χοσέ Αδόλφο Μασίας—, του επικεφαλής της συμμορίας Λος Τσονέρος, και εξεγέρσεις εγκλείστων σε φυλακές.