Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο ύψος του Αγίου Παύλου, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ολοένα και ενισχύονται, ενώ αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 6 Α/Φ (3 CL, 2 AIR-TRACTOR, BERIEV-200) και 2 Ε/Π.

Στην επιχείρηση, μάλιστα, συνδράμει και το πυροσβεστικό «θηρίο» Beriev-200, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει μέχρι και 12 τόνους νερούς σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζεται βελτιωμένη. «Είναι σαφώς βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς, καθώς δεν υπάρχει πλέον φλόγα. Τα εναέρια μέσα θα συνεχίσουν τις ρίψεις προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις ενώ για τον ίδιο λόγο αρκετές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή», ανέφερε στο GRTimes.gr ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Δείτε το βίντεο:

">