Ένας 53χρονος άνδρας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε μια αγροτική περιοχή του δήμου Αμφίπολης, με τα ευρήματα στις τσέπες του και κρατώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων, με τον οποίο έκανε παράνομες έρευνες μαζί με έναν άγνωστο προς το παρόν συνεργό του αναζητώντας αρχαιότητες.

Οι δράστες εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών, αλλά ο ένας κατάφερε να διαφύγει.

Όμως, ο 53χρονος ακινητοποιήθηκε και στην κατοχή του βρέθηκαν ένα νόμισμα ιστορικών χρόνων και ένα μολύβδινο βλήμα σφενδόνης, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και κατασχέθηκαν.

​​​​​​​Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν τρία αντικείμενα που δεν έχει εξακριβωθεί το είδος τους και εστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εξεταστούν από αρχαιολόγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην κατοχή του 53χρονου, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών κατηγορούμενος για λαθρανασκαφή και παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων, βρέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, ένα φτυάρι και ένας φακός, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε μαζί με τον συνεργό του.