
Η Ρωσία μόλις δημοσίευσε πλάνα από κάθε σκέλος της πυρηνικής τριάδας της, ταυτόχρονα. Βομβαρδιστικά, υπερηχητικοί πύραυλοι, ICBM και μια φρεγάτα.
Όλα σε μία άσκηση. Όλα σε 72 ώρες.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε αυτή την αιφνιδιαστική επίθεση στις 19 Μαΐου, κινητοποιώντας 64.000 στρατιώτες, πάνω από 200 εκτοξευτές πυραύλων, 140 αεροσκάφη, 73 πολεμικά πλοία και 13 υποβρύχια. 8 από αυτά πυρηνικά.
🇷🇺 Russia just released footage of every leg of its nuclear triad firing, simultaneously. Bombers, hypersonic missiles, ICBMs, and a frigate.
All in one exercise. All in 72 hours.
The Russian Defense Ministry launched this unannounced on May 19, mobilizing 64,000 troops, over… https://t.co/PASEQIp38p pic.twitter.com/xSSVpzpY3x
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) May 21, 2026
Το υπουργείο την χαρακτήρισε ρητά ως πρόβα για «την προετοιμασία και χρήση πυρηνικών δυνάμεων υπό την απειλή επιθετικότητας ξένων δυνάμεων».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.