Tαξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε από τις ΗΠΑ προς τους πολίτες της για να προσέχουν ιδιαίτερα τιις μετακινήσεις τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, να μεριμνήσουν για την προσωπική τους ασφάλεια, και να μην επισκέπτονται την περιοχή του The Mall μετά την έκρηξη βόμβας που συνέβη χθες το πρωί εκεί.

«Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε την περιοχή του “Mall” μέχρι νεωτέρας. Ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τα σχέδια προσωπικής ασφαλείας τους, να έχουν επίγνωση όσων συμβαίνουν στο περιβάλλον τους, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών εκδηλώσεων, να παρακολουθούν τις ειδήσεις από τους τοπικούς σταθμούς για ενημερώσεις και να καταγγέλλουν περιστατικά βίας που στοχεύουν στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ή στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να διατηρήσουν  ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να ενισχύσουν την προσωπική τους ασφάλεια», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Κάπως υπερβολικά, τα παραπάνω, αλλά οι Αμερικανοί φροντίζουν να λαμβάνουν πάντα τις μέγιστες προφυλάξεις. Μόνο στην Βεγγάζη κάποιος ξέχασε να στείλει ανακοίνωση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr