Σε διαδήλωση κατά του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος μετατράπηκε η κηδεία του 27χρονου Άντελ Χάζρι του πλανόδιου μικροπωλητή που αυτοπυρπολήθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Τύνιδα,

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία η οποία έγινε στο χωριό Σουκ Τζεμάα, στη βορειοδυτική Τυνησία. “Θα θυσιάσουμε την ψυχή μας και το αίμα μας για τον μάρτυρά μας”, φώναζαν οι κάτοικοι του χωριού.

Ο Χάζρι, ο οποίος συνέβαλε στις ανάγκες της οικογένειάς του πωλώντας τσιγάρα, αυτοπυρπολήθηκε την Τρίτη στην λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, στην Τύνιδα.

Η κίνησή του αυτή ήταν άκρως συμβολική, καθώς η εξέγερση στην Τυνησία το Ιανουάριο του 2011, η πρώτη της αραβικής άνοιξης, ξέσπασε με την αυτοπυρπόληση στην πόλη Σίντι Μπουζίντ στην κεντρική Τυνησία ενός άλλου πλανόδιου μικροπωλητή, του νεαρού Μοχάμεντ Μπουαζίζι, ο οποίος είχε απελπιστεί από την ανεργία, την ανέχεια και τις διώξεις της αστυνομίας.

Η κηδεία του νεαρού και οι διαδηλώσεις έγιναν σήμερα, ημέρα κατά την οποία η νέα κυβέρνηση του ισλαμιστή Άλι Λάραγεντ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα, καλούμενη να επιλύσει μια πολιτική, κοινωνική και θεσμική κρίση.

Δύο χρόνια μετά την Αραβική Άνοιξη, η φτώχεια και η ανεργία εξακολουθούν να μαστίζουν την Τυνησία, όπου τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάστηκαν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr