Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος του νοσοκομείου Γεννηματάς, όπου εδώ και αρκετή ώρα άτομα του αναρχικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και μπαινοβγαίνουν εντός του χώρου του ΑΠΘ.

Όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, όλα ξεκίνησαν όταν νωρίς το απόγευμα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ εγκαταστάθηκαν περιμετρικά του πανεπιστημίου και πραγματοποιούσαν, σε αρκετές περιπτώσεις, ελέγχους σε όσους επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός του.

Στόχος, έπειτα και από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις ήταν να αποτραπούν τα κορωνοπάρτι που στήνονται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα και να μην εισέλθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο campus, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

Ένταση στο ΑΠΘ

Λίγη ώρα αργότερα επικράτησε μικρό ένταση όταν μικρή ομάδα τεσσάρων ατόμων πλησίασε τις δύναμης της αστυνομίας που βρισκόταν στην πύλη της Φιλοσοφικής και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Φώναζαν μεταξύ άλλων οτι δεν γίνεται κανένα πάρτι εδώ.

Άτομα του αναρχικού χώρου στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πύλη του ΑΠΘ που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Για αρκετή ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛΑΣ, των δημοσιογράφων και των Πρυτανικών Αρχών. Αστυνομικοί της ομάδας Ζ και ΔΙΑΣ βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ επικράτησε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των συγκεντρωμένων.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα πάντα με το GRTimes.gr, ένα άτομο που συμμετείχε στη συγκέντρωση ξεκίνησε να φωνάζει πως είναι δημοσιογράφος και ότι αστυνομικός της ομάδας Ζ τον έπιασε από το λαιμό.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα και επικράτησε αναταραχή μέχρι να αποχωρήσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Τα άτομα βγήκαν στο οδόστρωμα και έσπρωξαν κάδους απορριμμάτων.

Οι αναρχικοί άναψαν πυρσούς και φώναζαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν απέναντι να αποχωρήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!