Την ώρα που οι έρευνες για το έγκλημα των Τεμπών βρίσκονται σε εξέλιξη, η ανεύρεση ανθρώπινων υπολειμμάτων στα συντρίμμια του μοιραίου Intercity 62 «ξύνει» τις πληγές των συγγενών θυμάτων, καθώς ίσως χρειαστεί να προχωρήσουν στην εκταφή των δικών τους ανθρώπων.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για εγκληματικά λάθη στην πορεία του χρόνου, που είχαν αποτέλεσμα να μείνει στα αζήτητα μια σειρά από στοιχεία-κλειδιά για την τραγωδία των Τεμπών, η οποία βύθισε στο πένθος ολόκληρο το έθνος.

«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπών 2023 Μαρία Καρυστιάνου, προσθέτοντας πως οι συγγενείς των νεκρών θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής, στην περίπτωση που εντοπιστούν ανθρώπινα οστά.

">

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ιδιωτική εταιρία έχει αναλάβει εθελοντικά τις έρευνες στο σημείο του εγκλήματος και μέχρι στιγμής έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος) στα βαγόνια, τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.

«Αυτή η εταιρία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει mail στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και, φυσικά, δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Εχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας» τόνισε η κυρία Καρυστιάνου, συμπληρώνοντας πως η εταιρία έχει ενημερώσει τους συγγενείς θυμάτων πως εντοπίζει συνεχώς ευρήματα.