Δείχνει να ξεφεύγει η κατάσταση στο μεταναστευτικό καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 173 παράνομοι αλλοδαποί έφτασαν σε Τήλο και Λέσβο, σύμφωνα με το λιμενικό το οποίο τους παρακολουθεί και τους συνοδεύει στα ελληνικά νησιά!

Μάλιστα πλέον έχει ονομάσει αυτή την κατάσταση ως “επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης” παράνομων αλλοδαπών οι οποίοι μάλιστα για να είναι σίγουροι ότι θα τους βρουν τους καλούν μέσω του 112.

Την στιγμή που οι Τούρκοι αφήνουν ανενόχλητους τους παράνομους μετανάστες να φεύγουν από τα δικά τους παράλια η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει κάτι περισσότερο για να μην χαλάσει το… καλό κλίμα που οι Κ.Μητσοτάκης και Γ.Γεραπετρίτης έχουν δει ότι υπάρχει με την Άγκυρα!

Έτσι οι παράνομοι αλλοδαποί επιβαινόμενοι σε ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νοτιοδυτικά της Τήλου και κατέληξαν και αυτοί σε ελληνικό νησί.

">

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ μετέβησαν Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη διάσωση 34 αλλοδαπών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Χθες το πρωί το λιμενικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη περισυλλογή 27 παράνομων αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά» της Λέσβου.