Σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν σήμερα (17/11) το βράδυ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 40 άτομα βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου, και προκάλεσαν επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρχικοί έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της αστυνομίας.

Λόγω των επεισοδίων η Ούλοφ Πάλμε είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

H πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και σε αυτή συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, συνδικάτα, κινήσεις και οργανώσεις. Στην κεφαλή της ήταν το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών Αντιστασιακών 1967-1974.

Mπλοκ φοιτητών, πέρασε μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμισκή, κρατώντας κόκκινες και παλαιστινιακές σημαίες και φώναξε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές έκαψαν δύο σημαίες των ΗΠΑ.

">

Συνθήματα κατά των ΗΠΑ και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη φώναξαν περνώντας από το προξενείο και οι συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ άναψαν πυρσούς.

Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και οι φοιτητικοί σύλλογοι ολοκλήρωσαν την πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.