Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι της Αίγινας, καθώς μετά τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης, έχουν μείνει για 10 μέρες χωρίς νερό, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο με εμφιαλωμένα για όλες τους τις ανάγκες.

«Για πολλοστή φορά συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Στον καθένα γεννάται η υποψία πως αυτοί που έχουν συμφέροντα στην Αίγινα είναι πίσω από αυτή την ιστορία», καταγγέλλει κάτοικος στο OPEN.

Άλλος κάτοικος τονίζει: «Όλο το νερό το αγοράζουμε. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, είναι η τέταρτη φορά».

Η τέταρτη φορά που γίνεται στόχος

Ο αγωγός αξίας 23 εκατ. ευρώ γίνεται στόχος αγνώστων για τέταρτη φορά. Είχαν προηγηθεί τρία ίδια ζητήματα τον Ιανουαρίου το 2020, τον Μάιο του 2022 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Ενδεικτικό είναι, πως το πρωινό της 24ης Ιανουαρίου καταγράφηκε απότομη αύξηση της παροχής νερού από τα 800 κυβικά/ώρα σε 2.400 κυβικά σε μισό λεπτό, κάτι που δείχνει πως ο αγωγός είχε πάθει ήδη ζημιά και έβαζε νερό από τη θάλασσα.

Η έλλειψη πόσιμου νερού προκαλεί ζημιά και στις επιχειρήσεις του νησιού, με τοπικούς παράγοντες ωστόσο να κρατούν αποστάσεις για το τι προκάλεσε την υδρορροή.

Στο σημείο της δολιοφθοράς μετέβησαν σήμερα (3/2) βατραχάνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες, ενώ ο εισαγγελέας κάλεσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να κάνει προκαταρκτική εξέταση παραδίδοντας το υλικό που έχε συλλέξει το λιγότερο σε μία εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">