Ξεκινάει αύριο Δευτέρα, 7/1 η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, θύμα σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης. 

Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή είναι ο Ηλίας Μίχος και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης ενώ συνολικά 26 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 2865/2023) οι δύο πρωταγωνιστές όσων βίωνε το 12χρονο κορίτσι θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Έτσι ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Αρχικά, η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση αυτή, θα γίνει σε αίθουσα του νεόδμητου Ειρηνοδικείου, επί της οδού Δέγλερη και στη συνέχεια η δίκη θα διεξάγεται στην αίθουσα Δ4 του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αίθουσα αυτή, κρίθηκε ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων.