Κινήσεις Αλβανόφωνων  που εμπλέκονται σε αναταραχές στα Σκόπια και προέρχονται από το Κόσοβο οι οποίοι έχουν εντοπιστεί εσχάτωνς κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, προκάλεσαν την αιφνιδιαστική άσκηση της Δύναμης Δέλτα “Πυρπολητής 5/14” στις Σαγιάδες Θεσπρωτίας πριν από λίγο.

Οι συγκεκριμένοι θεωρούνται “προσκείμενοι σε εθνικιστικές εξτρεμιστικές ομάδες” (συνήθως έτσι χαρακτηρίζονται οι ομάδες που είχαν ιδρύσει τον “Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς” – UCC) και συνδυάζεται το γεγονός με την πρόσφατη σύλληψη Αλβανών που αποκάλυψαν την κρύπτη σημαντικού αριθμού επιθετικών τυφεκίων ΑΚ-47 και πυρομαχικών στα ελληνοναλβανικά σύνορα.

Η άσκηση αποσκοπούσε στην ταχεία μεταφορά και ανάπτυξη μελών της ειδικής Δύναμης Δέλτα, οι οποίοι εμπλέκονται σε μάχη με ανταρτικές ομάδες, υπό την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 Apache.

Η ομάδα των ειδικών δυνάμεων μεταφέρθηκε με ελικόπτερα UH-1H και πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε ότι “Επιτεύχθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι χρόνοι ανάπτυξης”.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που σε μία ανάλογη αντιανταρτική επιχείρηση της Δύναμης Δέλτα χρησιμοποιούνται επιθετικά ελικόπτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr