O Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ είπε πως η Σλοβακία είναι έτοιμη να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 στην Ουκρανία και ο Πολωνός ΥΠΑΜ Μ.Μπλάζτσακ επιβεβαίωσε πως πολωνικά F-16 θα ξεκινήσουν να περιπολούν στον σλοβακικό εναέριο χώρο.

Την ίδια στιγμή η Πολωνία θα παραδώσει στην Ουκρανία τους πυραύλους αέρος-αέρος των δικών της Μig-29.

Από τις 29 Απριλίου, η Βαρσοβία έχει ήδη μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία συνολικής αξίας 1,5 δισεκατομμύριαο ευρώ όπως ανέφερε την Παρασκευή το πολωνικό ραδιόφωνο.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, η Πολωνία παρέδωσε στην Ουκρανία περισσότερα από 200 άρματα μάχης T-72, τα οποία θα είναι αρκετά για να σχηματίσουν δύο ταξιαρχίες.

Μαζί με τανκς, αρκετές δεκάδες ΤΟΜΑ έφτασαν και στην Ουκρανία όπως αναφέρει το ουκρανικό ΙΝΤΕRFAX.

“Μεταξύ των όπλων που κατέληξαν στην Ουκρανία είναι αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S1 Gvozdika, καθώς και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Hailstone.

Η Πολωνία μετέφερε επίσης πυραύλους αέρος-αέρος για αεροσκάφη MiG-29 και Su-27.

Εκτός από βαρύ εξοπλισμό , η Πολωνία προμήθευσε στην Ουκρανία drones πολωνικής παραγωγής WB Electronics, που χρησιμεύουν, ειδικότερα, για αναγνωριστικές επιχειρήσεις.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί καυχιούνται για την παρουσία πολωνικών drones Warmate, παρόμοιων με το αμερικανικό Switchblade”, ανέφερε το ραδιόφωνο.

Διευκρινίζεται ότι από το πολωνικό οπλοστάσιο παραδόθηκαν στην Ουκρανία και τα φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Perun.

Η Πολωνία μεταφέρει επίσης μεγάλο αριθμό πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!