Τα άρματα μάχης Leopard 2HEL θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους αύριο με την ευκαιρία της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Τα άρματα μάχης Leopard 2HEL θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους αύριο με την ευκαιρία της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στην παρέλαση θα συμμετάσχει ίλη αρμάτων μάχης (13 άρματα), τα οποία προφανώς είναι από αυτά τα οποία παρελήφθησαν πρόσφατα.

Πρόκειται για το δημόσιο ντεμπούτο ενός κρίσιμου οπλικού συστήματος για την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, η ένταξη σε υπηρεσία του οποίου σημαδεύτηκε από πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν παραληφθεί ακόμα τα απαραίτητα πυρομαχικά προκειμένου να αξιοποιηθούν από τα νέα άρματα.

Επιπλέον, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίσης για πρώτη φορά και δυο από τα νέα άρματα περισυλλογής Buffel, τα οποία ως γνωστόν περιλαμβάνονταν στα αντισταθμιστικά οφέλη στο πλαίσιο της προμήθειας των Leopard 2HEL.