ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Η Ιταλία ενέκρινε το ένατο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία – Θα περιλαμβάνει και ένα σύστημα αεράμυνας SAMP/T

Η Ιταλία διαθέτει πέντε α/α συστήματα του συγκεκριμένου τύπου

Η Ιταλία ενέκρινε το ένατο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία – Θα περιλαμβάνει και ένα σύστημα αεράμυνας SAMP/T

H κυβέρνηση της Τ.Μελόνι ενέκρινε ένα ένατο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στις 13 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος αεράμυνας SAMP/T.

Όπως αναφέρει η European Pravda, επικαλούμενη την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να εγκρίνει το ένατο διάταγμα για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία θα περιλαμβάνει σύστημα αεράμυνας SAMP/T.

Η Ιταλία διαθέτει πέντε τέτοια συστήματα και η Ρώμη σκοπεύει να παράσχει στην Ουκρανία ένα που είχε δανείσει στη Σλοβακία.

Το νέο πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει και πυρομαχικά για το ουκρανικό πυροβολικό.

Σύμφωνα με πηγές της La Repubblica, η Lega του Ματέο Σαλβίνι αντιτίθεται στο νέο πακέτο, αλλά οι ψήφοι της δεν είναι ικανές να εμποδίσουν την αποστολή του στην Ουκρανία.

Στις αρχές Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα αποσύρει το σύστημα αεράμυνας SAMP/T από τη χώρα του.

Το σύστημα SAMP/T είχε αντικαταστήσει ένα αμερικανικό σύστημα Patriot που είχε αναπτυχθεί παλαιοτέρα στη Σλοβακία, ως αντάλλαγμα για το σύστημα S-300 που έστειλε η Μπρατισλάβα στο Κίεβο μετά την ρωσική εισβολή το 2022.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε προηγουμένως ότι η Ουκρανία είχε εντοπίσει 100 συστήματα αεράμυνας σε συμμαχικές χώρες και ζήτησε τουλάχιστον επτά από αυτά να παρασχεθούν για την προστασία των ουκρανικών πόλεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τώρα μόνο η Γερμανία ανακοίνωσε την επείγουσα μεταφορά ενός από τα συστήματα Patriot που διαθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.