Ένα νέο τηλεχειριζόμενο πυργίσκο ανέπτυξε και πρόκειται να δοκιμάσει η εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ) για το ρωσικό ΤΟΜΑ Τ-15. Το τηλεχειριζόμενο σύστημα DUBM-57 (Kinzhal) πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές αυτό το έτος και να πιστοποιηθεί επί του οχήματος.

Ο πυργίσκος είναι εξοπλισμένος με πυροβόλο των 57 χλστ το οποίο μπορεί να διατρήσει θωράκιση ομοιογενούς χάλυβα 120 χλστ σε απόσταση 1,5 χλμ. Εκτός από το πυροβόλο ο τηλεχειριζόμενος πυργίσκος είναι εξοπλισμένος με ένα συγκρότημα αισθητήρων ημέρας/νύκτας και ένα ανεξάρτητο συγκρότημα επιτήρησης επίσης ημέρας/νύκτας.

Το πυροβόλο μπορεί να εξαπολύσει περισσότερα από 80 βλήματα το λεπτό και να χρησιμοποιήσει διαφορετικά είδη πυρομαχικών όπως διατρητικά, υψηλής εκρηκτικότητας κ.λπ.

Επιπλέον ο πυργίσκος διαθέτει δύο αντιαρματικούς πυραύλους οι οποίοι μπορούν να εξουδετερώσου το στόχο σε απόσταση 6 χλμ. Το ΤΟΜΑ Τ-15 έχει βάρος 55 τόνους διαθέτει ένα ισχυρό κινητήρα diesel των 1500 ίππων που του επιτρέπει να κινείται με ταχύτητα 55 χλμ /ωρα και να επιτυγχάνει αυτονομία 500 χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!