Mετά την κατάρριψη του κινεζικού αερόστατου, οι Αμερικανοί κατέρριψαν τρία ΑΤΙΑ στον εναέριο χώρο τους, τα οποία δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τι ήταν πραγματικά και ακόμα και οι Ρώσοι δεν πιστεύουν την «επίσημη διάψευση» του Λευκού Οίκου σε ότι αφορά την εξωγήινη προέλευσή τους.

Όπως λένε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Glen Van Herk, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αμερικανική αεροδιαστημική άμυνα, δεν απέκλεισε την εξωγήινη προέλευση των καταρριφθέντων αντικειμένων.

">

Νωρίτερα ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, παραδέχτηκε ότι ο αμερικανικός Στρατός δεν μπορεί ακόμη να καθορίσει μόνος του τι είδους αεροσκάφος κατέρριψε τις τελευταίες ημέρες, επειδή δεν έχει εξετάσει ακόμη τα συντρίμμια του.

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ακόμη τι ακριβώς καταρρίφθηκε, επειδή «τα αντικείμενα είναι διαφορετικά από το μπαλόνι της Κίνας που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με τη ΥΦΥΠΑΜ Μελίσα Ντάλτον, αποφάσισαν να ανοίξουν πυρ «προληπτικά». Για παράδειγμα, η τροχιά ενός αγνώστου αντικειμένου που αργότερα καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον ήταν «κοντά σε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Σε ότι αφορά την «διάψευση» του Λευκού Οίκου, όταν κάποιος διαψεύδει κάτι σχετικά με την φύση ενός αντικειμένου, αμέσως μετά ακολουθεί και επίσημη εκδοχή ως προς το τι είναι το αντικείμενο αυτό. Αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα το ακούσετε από τον Λευκό Οίκο. Υπήρχαν ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με αυτό, αλλά όχι, θέλω να το επαναλάβω, δεν υπάρχει κανένα σημάδι εξωγήινης ή εξωγήινης δραστηριότητας στην κατάσταση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Δεν λέει όμως ΤΙ ΗΤΑΝ.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο ουρανός της Βόρειας Αμερικής γνώρισε «εισβολή» άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων. Τρία από αυτά καταρρίφθηκαν στον ουρανό των ΗΠΑ και του Καναδά.