Κομμένη στα δύο έμεινε για πολλές ώρες η χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel καθώς στις 0:40 ξημερώματα της Πέμπτης η αστυνομία πήρε την απόφαση να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Θεσσαλονίκης λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης νερού στο οδόστρωμα και των ισχυρών καιρικών φαινομένων αλλά και επειδή αναμένεται ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας σήμερα που θα πλήξει εκ νέου την Θεσσαλία!

Η εθνική οδός έκλεισε από το ύψος της Λαμίας μέχρι την Κατερίνη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία μόλις λίγα λεπτά πριν.

">

Για τη διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ ενεργοποιήθηκε και το 112 με σχετικό μήνυμα που αναφέρει τα εξής: «Με εντολή της @hellenicpolice κλειστός ο αυτοκινητόδρομος #ΠΑΘΕ από #Λαμία έως #Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΑΣ, στην οποία αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ακινητοποιημένων οχημάτων σε τμήματα της ΠΑΘΕ, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Α/Δ ΠΑΘΕ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από Λαμία έως Κατερίνη.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών».