Το παλαιότερο υποβρύχιο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, Alrosa κλάσης Kilo, πρόκειται να τεθεί ξανά σε υπηρεσία σύντομα μετά τις επισκευές του, σύμφωνα με το TASS.

«Ειδικοί του 13ου εργοστασίου επισκευής πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ολοκληρώνουν τις επισκευές του πετρελαιοηλεκτρικού υποβρυχίου Alrosa. Το υποβρύχιο θα εγκαταλείψει τον κόλπο του Kilen σε λίγες μέρες και θα επανατοποθετηθεί στην έδρα του. Θα υποβληθεί σε θαλάσσιες δοκιμές από ναυπηγούς στα τέλη Μαΐου, και μετά θα επανενταχθεί στον Στόλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Alrosa ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Krasnoye Sormovo στην πόλη Γκόρκι (Νόβγκοροντ) λίγο πριν από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και ανήκε στο πειραματικό Project 877. Αμέσως μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, το Alrosa παρέμεινε το μοναδικό μαχητικό υποβρύχιο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον στο δυναμικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έχει γίνει η παραλαβή έξι νέων πετρελαιοκίνητων-ηλεκτρικών υποβρυχίων Project 636.3 εξοπλισμένων με πυραύλους cruise Kalibr το 2014-2017.