Το υπουργός Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι η χώρα κατασκευάζει νέο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα, με την ονομασία S-550.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο Σότσι στις 1-3 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της προηγμένης ανάπτυξης εγχώριων συστημάτων αεράμυνας-πυραυλικής άμυνας και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με S- 350, S-500 και S-550», αναφέρεται επίσης σε αυτήν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα, ωστόσο αναμένεται να είναι σίγουρα πιο προηγμένο.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο στάδιο των δοκιμών του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500, όχι μόνο έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι πρώτες παρτίδες παραδόθηκαν ήδη στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ είναι πιθανή η αγορά τους από Ινδία και Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι S-500 είναι αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα με εμβέλεια κοντά στα 600 χιλιόμετρα, σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ, αλλά και εχθρικά αεροσκάφη.