Στην Τουρκία βρίσκεται η αποστολή του ΝΑΤΟ  που αποτελείται από τριάντα άτομα και η οποία θα πραγματοποιήσει έρευνες για την εγκατάσταση των πυραύλων Πάτριοτ που ζήτησε η Τουρκία από την συμμαχία.

Η νατοϊκή αποστολή η οποία αποτελείται από δέκα άτομα από τις ΗΠΑ, από τη Γερμανία και την Ολλανδία συναντήθηκε με τους αξιωματούχους του τουρκικού στρατού στο γενικού επιτελείου των τουρκικών ΕΔ στην Άγκυρα.

Η αποστολή που εξέτασε την έκθεση την οποία εξέδωσε το τουρκικό επιτελείο , θα ξεκινήσει διερεύνηση τοποθεσιών  για να καθορίσει τον τόπο εγκατάστασης των πυραύλων Patriot στην Τουρκία.

Η νατοϊκή αποστολή συνοδευόμενη από τους Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους, θα έχει επαφές σε δέκα πόλεις εκ των οποίων η Malatya, η Adana, το Hatay, το Gaziantep και η Şanlıurfa.

Η επιλογή τόπου εγκατάστασης των πυραύλων θα γίνει σύμφωνα με τις γεωγραφικές, επικοινωνιακές συνθήκες καθώς και τις γεωγραφικές συντεταγμένες όπου βρίσκονται οι πύραυλοι της Συρίας. Η αποστολή του ΝΑΤΟ θα θα παραμείνει στην Τουρκία για δέκα μέρες .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr