Ο Κύπριος υπουργός Άμυνα, Σάββας Αγγελίδης, μαζί με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, Φλοράνς Παρλί και το Βέλγιο, Ντιντιέ Ρέιντερς, υπέγραψαν εξάλλου την Πέμπτη στη Φινλανδία δήλωση πρόθεσης αναφορικά με την ανάπτυξη του οπλικού συστήματος BLOS (Beyond Line of Sight Land Battlefield Missile System).

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας στο ΚΥΠΕ, η υπογραφή αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του αντιαρματικού αυτού συστήματος, που προωθείται στο πλαίσιο προγράμματος της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της PESCO, το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς της οικογένειας συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς BLOS της ΕΕ.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να ενταχθεί σε μια εκτεταμένη σειρά από πλατφόρμες εδάφους-εδάφους και αέρος-εδάφους, παρέχοντας ολοκληρωμένη και αυτόνομη δυνατότητα προσδιορισμού στόχου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πτυχές κοινής εκπαίδευσης και διαμόρφωσης, ενώ προβλέπεται η δημιουργία μιας ομάδας χρηστών για την ανάπτυξη ενός κοινού δόγματος για την χρήση BLOS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του ΥΠΑΜ στο twitter, την Τετάρτη, αναφέρεται εξάλλου ότι ο κ. Αγγελίδης είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ιταλίδα ομόλογό του, Ελιζαμπέτα Τρέντα, για τη λήψη πρακτικών μέτρων με σκοπό την αναβάθμιση της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας.