Με το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ να έχει μπει σε εφαρμογή από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, με την κωδική ονομασία «φυσαρμόνικα» για την απομάκρυνση των πολιτών από τις πλατείες, ένα ενδιαφέρον στοιχείο έρχεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι αστυνομικές δυνάμεις θα μεταβαίνουν στα «κόκκινα» σημεία της Αθήνας και αφού τα περιπολικά προειδοποιήσουν με τα ειδικά ηχητικά σήματα σε τέσσερις γλώσσες τους πολίτες να αποχωρήσουν στη συνέχεια θα παραμένουν στα σημεία σε κατάσταση επιφυλακής έως ότου το πλήθος να διαλυθεί.

Ενώ όμως αρχικά το μήνυμα ήταν σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά (λογικό), αγγλικά (λογικό) και αραβικά (όχι λογικό αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα), τώρα πρόσθεσαν ακόμη μια: τα γαλλικά.

Αποφάσισαν οι Γάλλοι να αποδράσουν από την Γαλλία και ήρθαν στην Ελλάδα; Μάλλον όχι. Τα γαλλικά αφορούν τους Αφρικανούς και βορειοαφρικανούς από γαλλικές αποικίες που έχουν έρθει στην Ελλάδα, όπως όλοι οι υπόλοιποι βέβαια: Με το έτσι θέλω και μπορώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι προς το παρόν έχουμε τρεις ξένες γλώσσες, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσες ακόμη θα προστεθούν μελλοντικά. Για να αντιληφθούμε την κατάσταση που επικρατεί στην σημερινή Ελλάδα.