To αμερικανικό State Department επιβεβαίωσε την αιχμαλώτιση δύο Αμερικανών «εθελοντών» στο Χάρκοβο από τις ρωσικές δυνάμεις και συμβούλεψε τους Αμερικανούς «να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία».

Πρόκειται για τους Alexander Drueke, 39, και Andy Huynh, 27.

">

Το pronews.gr είναι το πρώτο ΜΜΕ στην Ελλάδα που είχε αποκαλύψει το μέγεθος των δυνάμεων των Δυτικών «εθελοντών» στην Ουκρανία που κατά κάποιες πηγές ξεπερνούν τις 40.000 (οι Δυτικοί παραδέχονται 20.000), οι οποίοι είναι υποτίθεται πρώην στρατιώτες των δυτικών στρατών και έχουν όλοι τους την εξής πρωτοτυπία:

Είχαν παραιτηθεί λίγο πριν την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης από τις ένοπλες δυνάμεις στις οποίες υπηρετούσαν για να «πολεμήσουν για τα ιδεώδη τους» όπως διατείνονται τα δυτικά αφηγήματα.

Με τον τρόπο αυτό η Δύση πέρασε στα μέτωπα της Ουκρανίας πολλές χιλιάδες επαγγελματιών στρατιωτών οι οποίοι γνώριζαν και πως να χρησιμοποιήσουν άμεσα τα δυτικά οπλικά συστήματα που παρέδωσε κατά χιλιάδες τους τελευταίους μήνες.

Η «παραίτησή» τους έγινε στα πλαίσια την μη επίσημης εμπλοκής των δυτικών χωρών στα πεδία των μαχών και έτσι οι Ρώσοι τους θεωρούν ως «εγκληματίες πολέμου» καθώς δεν ανήκουν επισήμως σε κανένα στράτευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!