Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Σεβεροντονέτσκ – Πώς η Δύση έστειλε χιλιάδες στελέχη ενόπλων δυνάμεων ως «εθελοντές» στην Ουκρανία

Οι Δυτικοί κάλυψαν τα «κενά» του ουκρανικού Στρατού

Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο Σεβεροντονέτσκ – Πώς η Δύση έστειλε χιλιάδες στελέχη ενόπλων δυνάμεων ως «εθελοντές» στην Ουκρανία

Ο Βρετανός «πρώην» στρατιώτης του βρετανικού Βασιλικού Στρατού Τζόρνταν Γκάτλι σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ (ανατολικά) όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του στα social media.

Μέχρι εδώ θα πει κάποιος πως δεν έχει συμβεί κάτι πρωτόγνωρο, έχουν σκοτωθεί και πολλοί άλλοι Δυτικοί μισθοφόροι.

Εδώ όμως έχουμε ένα πρώην Βρετανό στρατιωτικό που έγινε πρώην, τον… Μάρτιο!

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως στην Ουκρανία επί της ουσίας πολεμούν νυν Δυτικοί στρατιωτικοί και όχι πρώην, που μόνο για το φαίνεσθαι θεωρούνται πρώην.

Δηλαδή, παρουσιάστηκε το φαινόμενο χιλιάδες δυτικοί στρατιωτικοί να παραιτούνται από τους αντίστοιχους Στρατούς από τους οποίους προέρχονται και να προσέρχονται στην Ουκρανία ως εθελοντές για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται και έχουν λογικό επιχείρημα για αυτό, ότι οι εθελοντές αυτοί έχουν σταλθεί από τις κυβερνήσεις τους για να προσδώσουν μαχητική ισχύ στον ουκρανικό Στρατό ο οποίος δεν διέθετε καλά εκπαιδευμένα στελέχη σε αριθμούς ικανούς για να αλλάξουν την μοίρα των ουκρανικών δυνάμεων στο πεδίο των μαχών εναντίον των Ρώσων.

Πέραν αυτού, έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως τα δυτικά οπλικά συστήματα δεν μπορούσαν να τα χειριστούν οι Ουκρανοί με εκπαίδευση μίας εβδομάδος και συνεπώς χρειαζόντουσαν στελέχη δυτικής προέλευσης για τον σκοπό αυτό.

Έχει υπολογιστεί ότι στην Ουκρανία μέχρι τις αρχές Μαρτίου βρισκόντουσαν τουλάχιστον 40.000 Δυτικοί μισθοφόροι.

Μόνο 500 άτομα είχαν έρθει από το Βασιλικό Στρατό του Καναδά οι οποίοι μάλιστα έκαναν και δική τους πολεμική μονάδα.

Δηλαδή η Δύση θέλει να γίνει πιστευτό ότι 500 άνθρωποι παράτησαν την καριέρα τους στον καναδικό Βασιλικό Στρατό για να έρθουν να πολεμήσουν για τα «ιδανικά» τους στην Ουκρανία.

Αυτό ακριβώς λένε και στην Μόσχα πως οι Δυτικοί έστειλαν με αυτόν τον τρόπο στρατεύματα στην Ουκρανία υπό την κάλυψη της ανεπισημότητας.

Εν ολίγοις δεν έχουμε πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά Ρωσίας εναντίον Δύσης υπό άμεση μορφή.

Απλά η Δύση δεν το έχει παραδεχτεί αυτό επισήμως.

Η μέθοδος των δήθεν πρώην στρατιωτών βοηθά τις κυβερνήσεις τους να αρνηθούν ότι επισήμως έχουν πολεμική εμπλοκή εναντίον των ρωσικών δυνάμεων ενώ επί του πρακτέου τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν ακριβώς αυτό: Να πολεμούν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου χαρακτήρισε «αληθινό ήρωα» τον Βρετανό «πρώην» στρατιώτη. Ο Τζόρνταν Γκάτλι «εγκατέλειψε» τον στρατό της Βρετανίας τον Μάρτιο (όποιος θέλει το πιστεύει αυτό), διευκρίνισε η οικογένειά του.

Πήγε στην Ουκρανία για να πολεμήσει με το που ξεκίνησε η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση!

Η οικογένεια διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για τον θάνατο του 24χρονου την Παρασκευή. Στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες.

«Αγαπούσε τη δουλειά του και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν», ανέφερε η οικογένεια μέσω Facebook. «Ήταν στ’ αλήθεια ήρωας και θα τον έχουμε πάντα στις καρδιές μας».

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, εξήρε τον Τζόρνταν Γκάτλι, τονίζοντας πως χρειάστηκε πολύ θάρρος για να πάει να υπερασπιστεί μακριά από το σπίτι του τα πιστεύω του, «επειδή το έλεγε η καρδιά του», «επειδή δεν άντεχε το κακό», προσθέτοντας πως επρόκειτο για «αληθινό ήρωα» και πως «θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του στην υπεράσπιση της Ουκρανίας και του ελεύθερου κόσμου».

Το Φόρεϊν Όφις περιορίστηκε να ανακοινώσει πως «προσφέρουμε υποστήριξη στην οικογένεια Βρετανού ο οποίος πέθανε στην Ουκρανία». Αλήθεια από πότε το Φόρεϊν Όφις στηρίζει «εθελοντές» και «μισθοφόρους» όπως και τις οικογένειές τους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.