Άκρως προκλητικές και χυδαίες δηλώσεις κατά των Ελλήνων έκανε ο Τούρκος αναλυτής Μεσούτ Χακί Τζασίν, ο οποίος είναι σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν χαρακτήρισε τους Έλληνες ως «αφελείς» και «κεφάλες», ενώ είπε πως στο τέλος η «Ελλάδα θα πνιγεί στο Αιγαίο». Παράλληλα έκανε επίθεση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «ανόητο» και «κεφάλα».

Ο Τούρκος αναλυτής εκστόμισε τις χυδαίες εκφράσεις μιλώντας στο CNN Turk για την ελληνογαλλική συμφωνία, αμφισβητώντας το αν θα βοηθήσει η Γαλλία την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.

«Αιτία της διάσπασης της Πολωνίας ήταν οι Γάλλοι. Γιατί; Διότι ήταν κράτος εγγυητής και όταν μπήκαν οι Γερμανοί δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους» ακούγεται να λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν.

«Τώρα εγώ από εδώ απευθύνομαι στον ανόητο Μητσοτάκη. Εσύ πως εμπιστεύεσαι, βρε κεφάλα, τους Γάλλους και κάνεις συμμαχία;» προσθέτει, σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea, που παρουσιάζουν το θέμα.

Αναφέρει, επίσης, ότι «πέτρες να πετάξεις στο κεφάλι της και η Ελλάδα θα πνιγεί στο Αιγαίο».

Για να συμπληρώσει: «Εσύ, βρε αδερφέ, με 9 εκατομμύρια πώς θα νικήσεις τα 90 εκατομμύρια; Πάρε τους Γάλλους, πάρε τους όλους, πάρε και την Αμερική. Μα, καλά, η Αμερική θα πεθάνει για σένα βρε πρόβατο;».

«Αφελείς άνθρωποι, δεν δουλεύει το μυαλό τους. Υπάρχει κάτι που δεν το έχουν καταλάβει οι Έλληνες. Δεν σας λέω πως είναι κεφάλες;» επιμένει, για να καταλήξει:

«Ο Μητσοτάκης δεν έμοιασε καθόλου στον πατέρα του. Βρε αδερφέ, γίνεται να έχεις εμπιστοσύνη στους Γάλλους;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!