Μετά το σόου με τα παιδάκια σε τζαμί που ανήκε στην DITIB στην πόλη Χέρφορντ της Γερμανίας, παρόμοιο έλαβε χώρα και σε τζαμί της Βιέννης.

H DITIB είναι από τις πιο σημαντικές οργανώσεις του καθεστώτος Ερντογάν στην Γερμανία. Σε μια εκδήλωση της σε τζαμί, έβαλαν στρατιωτικές στολές στα παιδιά, τους έδωσαν να κρατάνε παιχνίδια-όπλα και τα έβαλαν να τραγουδήσουν ρατσιστικά τραγούδια.

Μετά από το σόου που είχε κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα παιδιά που ήταν ντυμένα στρατιώτες, παρόμοια εικόνα-σόου εμφανίστηκε και στην Βιέννη την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Σε τζαμί που ανήκει στην ΑΤΙΒ (η αυστριακή έκδοση της DITIB) και σε θεατρικό που είχε την ονομασία ¨Μάρτυρες του Τσανάκκαλε¨ οργανώθηκε μια ρατσιστική επίδειξη από τα παιδιά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βιέννης Γιούργκεν Τζερνοχόσζκι (μέλος του κόμματος SPÖ) ζήτησε η Διεύυνση Ναολαίας να επέμβει και να αρχίσει ΕΔΕ κατά του τζαμιού εκεί, Ο υπουργός Προεδρίας της Αυστρίας Γκερνότ Μπλουμέλ, δήλωσε πως μεά από την εμφάνιση των εικόνων αυτών, έδωσε εντολή και κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: https://anfturkce.net