Σε μια δήλωση η οποία επιδέχεται πολλών ερμηνειών προχώρησε ο Ρώσος αναλυτής Aleksandr Perenciyev σχετικά τα τουρκικά S-400.

Ο Ρώσος αναλυτής δήλωσε ότι: «Όσο τα αμερικανικά αεροσκάφη δεν θα απειλούν την Τουρκία και τις εγκαταστάσεις της τότε και τα (τουρκικά) S-400 δεν θα είναι απειλή για τα F-35».

Με άλλα λόγια ο Ρώσος αναλυτής εννοεί πως εάν τα αμερικανικά αεροσκάφη απειλήσουν την Τουρκία τότε θα υπάρξει πρόβλημα για τα F-35 από τα τουρκικά S-400.

Μήπως όμως δεν εννοεί μόνο τα αμερικανικά αλλά και τα εν δυνάμει ελληνικά F-35, οψέποτε αυτά έρθουν στην ΠΑ;

https://twitter.com/eha_news/status/1119248532148555776


Να σημειωθεί πως μετά τις συνομιλίες του στο αμερικανικό Πεντάγωνο, νωρίτερα στην εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χ.Ακάρ είχε σημειώσει:

«Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή αεροπορική απειλή. Δυστυχώς δεν έχουμε δεχθεί μια ικανοποιητική προσφορά από τους συμμάχους μας.

Το σύστημα S-400 ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες μας σε ότι αφορά στα επιχειρησιακά δεδομένα, στην συμπαραγωγή, στην προσφερόμενη τεχνολογία και στην τιμή».

Ο πονηρός και προσεκτικός κ. Ακάρ αναφέρθηκε δηλαδή μόνον στην Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζει.

Με άλλα λόγια, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, επί αμερικανικού εδάφους, στο Πεντάγωνο, αναφέρεται στην Ελλάδα ως εχθρική χώρα, από την οποία η Άγκυρα αντιμετωπίζει «σοβαρή αεροπορική απειλή», ωσάν οι δύο χώρες να βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου.

Λόγω αυτής της αεροπορικής απειλής, λέει ο κ Ακάρ, η Άγκυρα ζήτησε προσφορά από τους συμμάχους, (δηλαδή τα αναβαθμισμένα Patriot από τις ΗΠΑ με τις προϋποθέσεις της Τουρκίας) και επειδή η Ουάσιγκτον δεν τα δίνει, στράφηκε επιτυχώς προς τη Ρωσία και τους S-400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Τούρκος ΥΕΘΑ αναφέρεται μόνον στην Ελλάδα ως εχθρική χώρα και την χρησιμοποιεί ως αιτιολογικό για να αγοράσει μη αμερικανικό οπλισμό.