O Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν επιβεβαίωσε αυτό που το pronews.gr είχε αποκαλύψει πριν από ένα μήνα (διαβάστε σχετικά εδώ) ότι ο άμεσος αντικαταστάτης του F-35, θα έρθει από την Ρωσία και θα είναι μόνο ένα καλύτερο μαχητικό του F-35 (όπως το Su-57), όπως οι S-400 είναι καλύτεροι των Patriot!

Τότε σημειώναμε ότι:

«Εξαιρετικό αεροσκάφος το Su-35, ίσως το καλύτερο 4++ γενιάς. αλλά όχι αυτό που θα ικανοποιήσει τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό.

Οι Τούρκοι δεν θέλουν να έχουν απλά τα καλύτερα οπλικά συστήματα (μια προμήθεια Su-35 από τη Τουρκία θα «έσβηνε» την ΠΑ σε συνδυασμό με τα S-400), θέλουν πλέον να έχουν… τα καλύτερα του κόσμου!».

Τώρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανέφερε:

«Στην περίπτωση του F-35 θα αναζητήσουμε παρόμοια λύση με αυτή που επιλέξαμε μετά την άρνηση των ΗΠΑ να μας προμηθεύσουν Patriot και πήραμε τα S-400», αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί πως η λύση αυτή θα είναι ρωσική, αλλά όχι το Su-35, αλλά το Su-57!

Γιατί εάν δεν είναι το Su-35 ένα μόνο μαχητικό απομένει και αυτό είναι το Su-57 το οποίο ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει πλέον εξαγωγική έκδοση η Ρωσία και το επέδειξε μάλιστα στον Ρ,Τ,Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μόσχα.!

Kαι o Ισμαήλ Ντεμίρ ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής βιομηχανίας, δήλωσε τα ίδια, τονίζοντας ότι μακροπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος TF-X:

«Η καλύτερη εναλλακτική που έχουμε για το F-35 είναι το δικό μας μαχητικό το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος TF-X (πρόγραμμα MMU). Το Su-35 είναι ένα αεροσκάφος 4++ γενιάς το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κριθεί ως αντικαταστάτης του προγράμματος F-35 εάν η Τουρκία δεν προχωρήσει τελικά στην απόκτησή του», είπε πιο συγκεκριμένα ο Ντεμίρ, αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια ότι το δικό τους μαχητικό θα είναι κατά πολύ καλύτερο απ;o το Su-35…


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!