Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ και προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση για να δείξει ότι η επιδημία του κορωνοϊού στη Τουρκία είναι υπό έλεγχο και κοντά στο τέλος της: Πέταξε την χειρουργική μάσκα!

Κορυφαίοι υπουργοί και οι αρχηγού του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, όλοι τους φορούσαν μάσκες. Μόνο ένας δεν φορούσε: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Τις φωτογραφίες «ανέβασε» στο twitter και στο site της η τουρκική προεδρία. Ο Ερντογάν στην κεφαλή του τραπεζιού, χωρίς μάσκα και στ’ αριστερά και τα δεξιά του, όλοι με μάσκες.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, ο αρχηγός του Στρατού Ουμίτ Ντουντάρ, ο ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ, ο αρχηγός της αεροπορίας Χασάν Κακακγιούζ, όλοι κάθονταν στις θέσεις τους με μάσκες.

Και δεν τις έβγαλαν όταν έκαναν… πηγαδάκια με τον Ερντογάν και συζητούσαν.


Η έκτακτη σύσκεψη έγινε στο προεδρικό μέγαρο στο Βόσπορο, και ήταν πανηγυρική, λόγω των μεγάλων στρατιωτικών επιτυχιών που έχει καταγάγει η χώρα σε Λιβύη και Συρία,
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει σύσκεψη παρουσία άλλων. Μέχρι χθες προτιμούσε τις τηλεδιασκέψεις.