Φαίνεται πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει έναν στενό κύκλο γύρω του που να αποτελείται από άτομα του στενού του φιλικού και συγγενικού περιβάλοντος και ετοιμάζεται για να αλλάξει τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου με τομ γαμπρό του.

Πανέτοιμος για έναν ιδιαίτερα ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό site Τ24.

Το σχετικό σημερινό άρθρο, επικαλούμενο τον διευθυντή της εταιρείας Ευρασιατικών Ερευνών Κεμάλ Οζκιράζ, αναφέρει ότι ο Ερντογάν πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα μετά την υποχώρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και μετά το τέλος της περιοδείας θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό του επιτελείο.

Σύμφωνα με τον Οζκιράζ, ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να διορίσει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Βουλής Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον νυν υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ως αντιπροέδρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ο Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.