Το νέο project του Ερντογάν αφορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια (περιλαμβάνει και το εργοστάσιο παραγωγής στην Bursa) και θα απασχολούνται 4.300 εργαζόμενοι.

Την κατασκευή του μοντέλου έχει αναλάβει μια κοινοπραξία, κάτω από την επωνυμία TOGG, που αποτελείται από 4 μεγάλες εταιρείες της γείτονος χώρας δείχνοντας τη σημασία του δίνουν οι Τούρκοι σε αυτό το εγχείρημα: Anadolu Grubu, BMC, Kıraca Holding, Turkcell και Zorlu Holding.

Τις προηγούμενες μέρες ο επικεφαλής της TOGG παρουσίασε, σε ειδική συνέντευξη τύπου, περισσότερες λεπτομέρειες για την παραγωγή του μοντέλου αναφέροντας παράλληλα πως έχουν γίνει συμφωνίες με 10 μεγάλες διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το σκεπτικό πίσω από αυτές τις συνεργασίες αφορά-μεταξύ άλλων-την κατασκευή των μπαταριών που θα γίνεται στην Τουρκία (το 78% των μερών του μοντέλου θα γίνεται εντός της χώρας και το υπόλοιπο θα προέρχεται από εταιρείες της Ευρώπης και της Ασίας). Ο προγραμματισμός της TOGG αναφέρει πως το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας θα γίνει το 2022 στην τοπική αγορά και δύο χρόνια αργότερα, μέσα στο 2024, η γειτονική χώρα θα επιδιώξει να το εξάγει σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία. Μάλιστα, οι προσδοκίες για τις πωλήσεις του είναι αρκετά υψηλές και οι ιθύνοντες της φίρμας αναφέρουν πως το προϊόν τους θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό συγκριτικά με τις επιλογές που προσφέρουν καταξιωμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.