Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν λένε να σταματήσουν. Πλέον απειλούν και με γεωτρήσεις στις περιοχές όπου διεξάγει έρευνες το τουρκικό σκάφος Oruc Reis.

Κι αυτή τη φορά, την προκλητική ρητορική συνεχίζει ο γνωστός Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος παρουσιάζει συνήθως στα τουρκικά ΜΜΕ, τους χάρτες, της μεγαλομανίας του Ερντογάν, που ονειρεύεται, «γαλάζιες πατρίδες».

Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός, δήλωσε ότι το Oruc Reis δεν θα σταματήσει και θα συνεχίσει να «χτενίζει» περιοχές σε Βορά και Νότο. Όπως είπε ο στόχος είναι, η ολοκλήρωση του σχεδιασμού που υπάρχει και ο οποίος προβλέπει, οτι το τουρκικό ερευνητικό θα βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, για αρκετούς μήνες. Μετά την ολοκλήρωση, των ερευνών, είπε ο Ντονμέζ, θα ακολουθήσουν οι γεωτρήσεις.

Είναι γνωστό, ότι το Oruc Reis συνεχίζει τον ερευνητικό πλου του, μεταξύ Καστελλόριζου, Καρπάθου και Ρόδου, στα όρια της NAVTEX, που έχει εκδώσει η Τουρκία και λήγει την Τετάρτη στις 4 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερευνητικό, μαζί με τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που το συνοδεύουν, πλέει στα όρια (και εντός;) του 28 μεσημβρινού και όπως ανακοίνωσε ο Ντονμέζ, θα πλέει μέχρι και τέλος του χρόνου, ερευνώντας, την θαλάσσια περιοχή, πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα, της Ελλάδας.