Με ειρωνικό τόνο απάντησε -μέσω Twitter- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια.

«Αγαπητέ Νίκο, ορίστε μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος – σταμάτα να ζητάς βοήθεια από άλλους και να βλάπτεις την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας ευθέως, ειλικρινά και με ζέση» αναφέρει ο Τσαβούσογλου.

Το tweet απαντά σε συνέντευξη του Νίκου Δένδια στα «Παραπολιτικά» και στο ζήτημα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία αλλά και στις αμερικανικές κυρώσεις, δύο θέματα που έθιξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» τονίζει πως παρότι η Αθήνα αναμένει ημερομηνία από την Άγκυρα για τις διερευνητικές επαφές, η Άγκυρα μάλλον δεν θέλει να εισπράξει άρνηση.

Με τη συνεχή επίκληση του αιτήματος για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η Άγκυρα δείχνει να επιθυμεί εκ των προτέρων διεύρυνση της ατζέντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό δεν θα γίνει δεκτό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και υπογραμμίζει ότι καμία τρίτη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. «Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν, αν και ενδομύχως ίσως να σκέφτονται αλλιώς, ότι αν ανοίξει αυτός ο ασκός, δεν θα ξανακλείνει» αναφέρει.