Πρόκληση φέρεται να έχει απευθύνει η διοργανώτρια της έκθεσης αμυντικού υλικού DEFEA 2020 της πρώτης αμυντικής έκθεσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Ιούνιο στην Αθήνα μετά από αρκετό καιρό στην Ελλάδα, αναφέρουν πληροφορίες του διεθνούς Τύπου.

Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο το γεγονός ότι η σχετική πρόσκληση έχει αποσταλεί από το υπουργείο προς τις τουρκικές εταιρείας και οι οποίες την εξετάζουν.

Η Defence Exhibition Athens διοργανώνεται από την ROTA SA και την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (SEKPY). Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας / της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην DEFEA θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας από την ελληνική και διεθνή αγορά, όπου θα παρουσιάσουν στο κοινό της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας και τους επικεφαλής των ξένων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, και υπουργείων Άμυνας, τις τελευταίες εξελίξεις στα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια συστήματα καθώς και νέα συστήματα στον τομέα της κυβερνοσφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έκθεση έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή, αμυντικές εταιρείες από: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Σερβία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αίγυπτο, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ελβετία.