Στη Βρέστη της Γαλλίας μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την ατζέντα του ταξιδιού του, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε κοινό γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, καθώς και των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα τη «Στρατηγική Πυξίδα».

Στο γεύμα εργασίας αναμένεται να παρουσιαστεί ένα αναθεωρημένο κείμενο, βασισμένο στις παρατηρήσεις και στις συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών, οι οποίες είχαν λάβει χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση εργασίας με αντικείμενο συζήτησης την «Κατάσταση Ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη».

Αύριο, Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, θα λάβει χώρα η δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το πέρας των εργασιών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν σε γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει η γαλλική Προεδρία με αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικανικής Ένωσης.