Η πλήρης κατάρρευση της έννομης τάξης έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους πολίτες καθώς πλέον στην χώρα ο καθένας κάνει ότι θέλει και διαπράττει όποιο κακούργημα θέλει χωρίς να φοβάται ότι θα υποστεί συνέπειες.

Πλέον όμως δεν είναι μόνο η έλλειψη συνεπειών λόγω του «χαλαρού» Ποινικού Κώδικα που δεν αντιμετωπίζουν, όσοι παρανομούν αλλά είναι και η έλλειψη του φόβου ότι έστω θα εμποδιστούν από τα όργανα της τάξης.

">

Χαρακτηριστικό αν και αρνητικό παράδειγμα η χθεσινή δολοφονία της 28χρονης κοπέλας από τον πρώην σύντροφό της.

Την δολοφόνησε έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου είχε πάει για να το καταγγείλει!

Μάλιστα ο συγκεκριμένος ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, που σημαίνει ότι ήταν «συνηθισμένος» να έχει επαφές με την Δικαιοσύνη και το κυριότερο να έχει αδιαφορία για τις ενέργειες της γιατί ήξερε ότι αυτές δεν θα ήταν ποτέ αρκετά επίπονες ώστε να τον αποτρέψουν να κάνει ότι θέλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ψυχιατρικό ιστορικό αλλά και βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο δράστης της δολοφονίας εκτός από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη κοπέλα το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές τον έχουν συναντήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη από αυτές ήταν το 2019 όταν είχε κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες κι αντίσταση κατά της αρχής, ενώ η δεύτερη όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Εδώ τίθεται ένα άλλο πολύ σοβαρό ερώτημα: Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι αστυνομικοί;

Από τη στιγμή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οπλισμό κατά του δράστη τι θα μπορούσαν να πράξουν ενάντια σε έναν άνθρωπο συνηθισμένο σε καυγάδες του δρόμου και οπλισμένο με μαχαίρι;

Γιατί η ίδια η Πολιτεία με το νομικό πλαίσιο που διαθέτει δεν επιτρέπει και πολλά πράγματα να κάνει ένας αστυνομικός για να σώσει είτε τον εαυτό του είτε έναν αθώο πολίτη.

Οι περισσότεροι από αυτούς που ψηφίζουν τους νόμους δεν έχουν κατανοήσει ότι το μαχαίρι είναι το πιο επικίνδυνο όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος εντός αστικού περιβάλλοντος.

Σε κοντινές αποστάσεις «κερδίζει» ακόμα και το πυροβόλο όπλο (για την ακρίβεια χρειάζεται απόσταση τουλάχιστον έξι μέτρων για έναν αστυνομικό να προλάβει να βγάλει το όπλο του και να το χρησιμοποιήσει εναντίον κάποιοι οπλισμένου με μαχαίρι).