Στον δεύτερο γύρο σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα τενίστρια αν και πάλεψε το παιχνίδι απέναντι στην Κατερίνα Σινιάκοβα, έχασε με 2-1 σετ (6-7, 7-6, 3-6) και αποκλείστηκε από την συνέχεια, μετά από έναν… μαραθώνιο αγώνα, που κράτησε 3 ώρες και 10 λεπτά. Θα μπορούσε ωστόσο να έχει καλύτερη τύχη, αν ήταν πιο προσεκτική στα κρίσιμα σημεία του ματς.

Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα τενίστρια έχασε το 1-0 μέσα από τα χέρια της. Προηγήθηκε με 4-1 στα γκέιμς, αλλά δέχτηκε δύο μπρέικ, για να χάσει τελικά το σετ στο τάι μπρέικ, με πόντους 7-5.

Ισοφάρισε η Σάκκαρη με την πλάτη στον τοίχο

Η Τσέχα την πίεσε αρκετά και κατάφερε νωρίς στο δεύτερο σετ, να βρει ένα ακόμη μπρέικ. Η Σάκκαρη το ισοφάρισε και κράτησε το σερβίς της ως το 4-5 υπέρ της Σινιάκοβα. Εκεί η Σινιάκοβα βρήκε δύο ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, όμως η Σάκκαρη άντεξε και ισοφάρισε σε 5-5. Τελικά οδήγησε και το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ, όπου αν και έχανε με 5-2, κατάφερε να το γυρίσει και να το κερδίσει με 10-8 (!), για να ισοφαρίσει σε 1-1 στα σετ!

Στο τρίτο σετ οι δυο παίκτριες πήγαν μαζί στο σκορ, αλλά η Σινιάκοβα στο 3-3, έσπασε το σερβίς της Μαρίας και στη συνέχεια έκανε το 5-3. Η Σάκκαρη έμεινε από δυνάμεις και δέχτηκε ένα ακόμη μπρέικ, για να χάσει το ματς και να αποκλειστεί.

Έτσι, μετά την νίκη της επί της Τατισβίλι, η Ελληνίδα τενίστρια θα ξεκουραστεί για δύο εβδομάδες, αφού δεν συμμετέχει στο διπλό του γκραν σλαμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επόμενη αντίπαλός της Σινιάκοβα θα είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Ναόμι Οσάκα, η οποία σε ένα ακόμη συναρπαστικό ματς (2 ώρες και 50 λεπτά), επικράτησε της Βικτόρια Αζαρένκα με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 6-3)