
Μια διαφορετική αγωνιστική πρόκληση αντιμετώπισε ο Μαξ Φερστάπεν στο Σίλβερστοουν, αφήνοντας για λίγο τη Formula 1 και πιάνοντας το τιμόνι ενός καρτ.
Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε τελευταίος, έχοντας μπροστά του 100 ερασιτέχνες οδηγούς, και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή μέσα σε μόλις 14 γύρους!
Το event της Red Bull με την ονομασία «Max vs 100» είχε έναν ξεκάθαρο στόχο: ο 28χρονος Ολλανδός έπρεπε να ξεκινήσει από την 101η θέση και να ολοκληρώσει την αποστολή του σε 35 γύρους ή μέσα σε 75 λεπτά.
«Όταν έφτασα στη γραμμή εκκίνησης και είδα από πού έπρεπε να ξεκινήσω, έχοντας 100 καρτ μπροστά μου, ανησύχησα λίγο», παραδέχθηκε ο Φερστάπεν.
Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή, καθώς αρκετά καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα μεγάλο χάος στην πίστα. Ο Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο έχοντας ήδη ανέβει στην 37η θέση.
«Αφού ολοκλήρωσα τον πρώτο μου γύρο και προσπέρασα το χάος που επικρατούσε, σκέφτηκα: “Εντάξει, το έχω υπό έλεγχο”. Από εκεί και πέρα, το διασκέδασα πολύ, προσπαθώντας να τους προσπεράσω όλους», ανέφερε.
Η άνοδος ήταν καταιγιστική. Στον 6ο γύρο είχε φτάσει στη 10η θέση και μόλις τέσσερις γύρους αργότερα βρισκόταν ήδη στην 4η.
Μπροστά του είχαν απομείνει ο Ολλανδός δημοσιογράφος της F1 Τζάκι Μάρτενς, ο κατασκευαστής κινητήρων της Red Bull Λούις Όσλερ και ο YouTuber Ζακ Άλσοπ.
Τελικά, ο Μάρτενς ήταν και το τελευταίο εμπόδιο. Ο Φερστάπεν τον προσπέρασε και πήρε την καρό σημαία έπειτα από μόλις 14 γύρους και 35 λεπτά αγώνα.
Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Τζάκι Μάρτενς στη δεύτερη θέση και ο Λούις Όσλερ στην τρίτη.
Ανάμεσα στους 100 οδηγούς που βρέθηκαν στην πίστα ήταν και ο Μιχάλης Ντόκας, content creator από τη Θεσσαλονίκη, γνωστός στα social media ως Mike Dokas.
Ο Έλληνας influencer επιλέχθηκε από τη Red Bull για να συμμετάσχει στο ιδιαίτερο event και είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην ίδια πίστα με τον οδηγό της Formula 1, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «ήρωά του».
@mikedokas I’m cooked 🫠😰 #givesyouwiiings #redbull #ntaxei #fun #racing @Red Bull Greece @Red Bull Racing ♬ original sound – Mike Dokas
Ο Ντόκας ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 78η θέση, δηλώνοντας πάντως υπερήφανος για τη συμμετοχή του και για το γεγονός ότι βρέθηκε στο Σίλβερστοουν «εκπροσωπώντας την Ελλάδα μας».