Η Μπάγερν Μονάχου το έκανε κι αυτό: παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τη Γιουβέντους, κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του- επικού- ματς και στην παράταση ανέτρεψε τελείως το σκορ (4-2), παίρνοντας τεράστια πρόκριση για τους «8» του Champions League!

Είναι μια από τις πιο γνωστές ποδοσφαιρικές «ρήσεις»: «Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Τάδε έφη Γκάρι Λίνεκερ και η σημερινή τιτανομαχία, με μια μικρή παραλλαγή- καθώς το ματς διήρκεσε 120 λεπτά- επιβεβαίωσε για νιοστή φορά την αλήθεια του ρητού.

Για να γίνει αυτό, όμως, η Μπάγερν του «φευγάτου» Πεπ Γκουαρντιόλα χρειάστηκε ν’ ανεβεί έναν ποδοσφαιρικό Γολγοθά: μπορεί το 2-2 του πρώτου ματς στο Τορίνο να της έδινε, στα χαρτιά, προβάδισμα και να πρόβαλε σαν το απόλυτο φαβορί για τον σημερινό επαναληπτικό, όμως η Γιουβέντους είχε άλλα σχέδια.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πογκμπά- μετά από παιδαριώδες λάθος της άμυνας των γηπεδούχων- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ για το 0-1, κάνοντας τον Αλέγκρι να ψιθυρίσει, σε άπταιστα ελληνικά, «λες;». Και, στο 28΄, φάνηκε πως θα πει: ο Μοράτα έκανε απίστευτη ατομική ενέργεια, πάσαρε την μπάλα στον Κουαδράδο κι αυτός με τρομερή ψυχραιμία σκόραρε για το 0-2 της «Μεγάλης Κυρίας», κάνοντες άπαντες τους ποδοσφαιρόφιλους να τρίβουν τα μάτια τους από έκπληξη. Αν, μάλιστα, στο 44΄ το ρομπότ που έχει κάτω από τα δοκάρια της η Μπάγερν δεν «έβγαζε» αυτό που δε βγαίνει, τότε η σεμνή τελετή θα είχε λάβει τέλος με επώδυνο τρόπο για τους «Βαυαρούς».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν με τον Μοράτα δύο μεγάλες ευκαιρίες (56΄, 57΄) να βάλουν τα καρφιά στο αγωνιστικό φέρετρο της αγνώριστης, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Μπάγερν και κάπου εκεί- και με την είσοδο του πρώην «Μπιανκονέρο» Κομάν ν’ αλλάζει άρδην την εικόνα του ματς- η γερμανική μηχανή πήρε μπροστά: 1-2 μείωσε ο Λεβαντόφκσι στο 73΄ και μετά από ένα επιεικώς τραγικό λάθος του Εβρά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίλερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν και τους οπαδούς των πρωταθλητών Γερμανίας στα ουράνια. Α, ναι- και το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο η Μπάγερν είχε την πολυτέλεια να ρίξει στη μάχη ένα ακόμη φρέσκο παίκτη και μάλιστα της ποιότητας του Αλκάνταρα. Αυτός ακριβώς ήταν ο ποδοσφαιριστής που λύτρωσε την Μπάγερν στο 108′. Ο Ισπανός άλλαξε υπέροχα με τον Μίλερ και έγραψε το 3-2 μέσα σε αποθέωση! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και στο αμέσως επόμενο λεπτό διαμόρφωσαν το 4-2 με το γκολ του δανεικού από τη Γιουβέντους Κομάν. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 115′ με τον Στουράρο αλλά πέραν τούτου δεν υπήρξε άλλη αντίδραση.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Μπενατιά (46′ Μπερνάτ), Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (60′ Κομάν), Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντούγκλας Κόστα, Ριμπερί (101′ Τιάγκο), Λεβαντόβσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα (67′ Στουράρο), Πογκμπά, Γκουαδράδο (89′ Περέιρα), Σάντρο, Ερνάνες, Μοράτα (71′ Μάντζουκιτς).