Έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικής Μελέτης (CIES), κατατάσσει τον Χάρι Κέιν στην κορυφή των ακριβότερων ποδοσφαιριστών, με κριτήριο την αντικειμενική τους αξία, η οποία προκύπτει από την ηλικία, τα γκολ και το συμβόλαιο, με το οποίο δεσμεύονται στις ομάδες τους!

Ο Άγγλος επιθετικός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποίησε το CIES, κοστίζει πλέον 201,2 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας κατά 6 εκατ. την αντικειμενική αξία της ακριβότερης μεταγραφής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Ο Νεϊμάρ, μπορεί να υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 222 εκατ.ευρώ, ωστόσο, αυτή τη στιγμή και βάσει, πάντα, του Διεθνή Κέντρου Αθλητικής Μελέτης, η αξία του έχει πέσει ελάχιστα, στα 195 εκατομμύρια.

Αυτό, προκύπτει από κριτήρια τα οποία είναι η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή, τα γκολ που έχει πετύχει και η διάρκεια του συμβολαίο του με τον σύλλογο στον οποίο βρίσκεται. Λόγω του ότι ο νυν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας είναι κάτω των 25 και έχει σκοράρει 80 φορές τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους, η αξιολόγηση τον οδήγησε στην πρώτη θέση του Top-100 από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πίσω του, άφησε τόσο τον Νεϊμάρ, ο οποίος κοστολογείται στα 197,5 εκατ.ευρώ, ενώ και ο Κίλιαν Μπαπέ, του οποίου η μετακίνηση από τη Μονακό στην Παρί παίρνει κανονική μορφή φέτος μετά τον περσινό δανεισμό, αποκτά πλέον αξία 186,5 εκατομμυρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτος στους τερματοφύλακες ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι με 104,6 εκατ.ευρώ, κορυφή και για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε όσον αφορά τους box-to-box μέσους, με 167,2 εκατομμύρια ευρώ.