Η Λάρισα έμεινε στην κορυφή παρά την «γκέλα» της 1-1 στην Καρδίτσα, (με συγκάτοικο τον Απόλλωνα Σμύρνης που κέρδισε 3-0 την Καλλιθέα), καθώς τα Τρίκαλα σκόνταψαν και μάλιστα εντός έδρας στο εμπόδιο της Λαμίας(1-1). Η Κέρκυρα με το σημερινό «τρίποντο» επί του Παναιγιάλειου (1-0) πλησίασε στον πόντο με 24β. τους πρωτοπόρους.

Στο σημερινό ματς που έγινε στην Κέρκυρα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, με τον Πέριτς να χάνει μοναδικό τετ α τετ στο 19ο λεπτό (έσωσε την εστία του ο Κουτζαβασίλης). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, κυρίως με μακρινά σουτ και τελικά έφτασαν στο γκολ της νίκης με λίγη δόση τύχης, όταν στο 81′ ο Ντιόγκο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Πίτκα, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα με τις επεμβάσεις του.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιόγκο, Παρασκευαΐδης, Βενέτης, Καρντόσο (58′ Καμπάνταης), Κρητικός, Κόντος (58′ Φάμπιο), Ζορμπάς, Ντουαλά, Σουάνης (88′ Μακρίδης)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Ιωάννου, Κολόκας (85′ Γκούφας), Κρισμάρεβιτς (85′ Λινάρδος), Γκοτσούλιας, Σπίνουλας, Μίλιτς, Σκαρτσίλας (69′ Σταμογιάννος), Πέριτς

O Απόλλων Σμ. εύκολα 3-0

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Βάντερσον και Τζιώρα, ο Απόλλων Σμύρνης δεν δυσκολεύτηκε παρά ελάχιστα, ώστε να φτάσει σε μια ακόμα νίκη στη Football League αυτή τη φορά κόντρα στην Καλλιθέα. 

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0, με τα δύο πρώτα γκολ να προέρχονται από πέναλτι, έφτασαν στην 6η συνεχόμενη νίκη τους και πλέον βρίσκονται μαζί με την ΑΕΛ –ισόβαθμοι με 25 βαθμούς- στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά τα Τρίκαλα έχουν αγώνα λιγότερο, τον αυριανό κόντρα στη Λαμία. 

Στο 19’ ο Παρπέξ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πίκολο και ο διαιτητής Παπαγεωργίου υπέδειξε το πέναλτι σε μια πολύ δύσκολη φάση. Ο Τζιώρας ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Στο 25’ η Καλλιθέα έχασε μεγάλη ευκαιρία να διαφοροποιήσει τα δεδομένα του ματς, καθώς ο Σταύρου είδε την μπάλα από το σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στο δοκάρι. 

Και αφού δεν έγινε τότε το 1-1, στο 37’ ο Βάντερσον ανατράπηκε από τον Φράγκο μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος χαφ ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 2-0 και ουσιαστικά «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του. 

Στο 54’ ο Βάντερσον πιστοποίησε την πολύ καλή του εμφάνιση, καθώς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ για τον Τζιώρα που «έγραψε» το τελικό 3-0.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Αναγέννηση Καρδίτσας – Λάρισα 1-1 (61′ Μαυριάς / 45’+1′ Μουντόπουλος)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Εργοτέλης – Παναχαϊκή 3-1 (47′ Μάνος, 62′ Γρομητσάρης, 85′ Ρέντζας – 25′ Κάργας)

Κισσαμικός – Πανελευσινιακός 1-0 (74′ Βαττής)

Ολυμπιακός Βόλου – Αγροτικός Αστέρας 0-0

Πανσερραϊκός – Αχαρναϊκός 3-0 (24′ Φουρτάδο, 26′ Μπεριάν, 61′ Μπαλού)

Ζάκυνθος – Χανιά 3-3 (34′ Ναζίμ, 38′, 61΄’ Ζαϊρί – 27΄ Μπριλάκης, 59′ Τσούτσης, 83′ Δεινόπαπας)

Απόλλων Σμύρνης – Καλλιθέα 3-0 (21΄ πέν., 54′ Τζιώρας, 37′ Βάντερσον)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Κέρκυρα – Παναιγιάλειος 1-0 (81′ Ντιόγκο)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tρίκαλα – Λαμία 1-1 (42΄ Δουκάκης-21΄ Καραγιάννης)