Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς τον κέρδισε με 2-1 στη Λεωφόρο σε ματς για την 22η αγωνιστική της Α’Εθνικής.

Με το «καλημέρα» ο Παναθηναϊκός έδειξε τις ορέξεις του καθώς στο 5′ ο Μαουρίσιο εβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Ενγκμπακοτό ο οποίος από πλάγια θέση αστόχησε.

Στο επόμενο λεπτό όμως ο Μαουρίσιο «ντύθηκε» εκτελεστής και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Σανκαρέ από τα αριστερά έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μαουρίσιο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός σταδιακά υποχώρησε, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν για την ισοφάριση.

Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Στο 73′ οι «πράσινοι» έκαναν το 2-0 και ουσιαστικά «καθάρισαν» τη νίκη. Από το φάουλ του Χουάνκαρ ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά, ο Σα έχασε τη μπάλα κι ο Σανκαρέ στην κενή εστία πέτυχε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μειώσει στο 82′ με τον Ελ Αραμπί. Από την εκτέλεση του Βαλμπουενά ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και μετά από σύγχυση ο Νιας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Ελ Αραμπί μείωσε σε 2-1.

Η ομάδα του Πειραιά πίεσε για την ισοφάριση, όμως τελικά έμεινε και με 10 παίκτες, καθώς ο Μπα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90′ και αποβλήθηκε.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (78′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος (70′ Νιάς), Μολό, Μαουρίσιο, Καμπετσής (66′ Καρλίτος).

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56′ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Σίλβα, Καμαρά (77′ Μασούρας), Μπουχαλάκης, Βρουσάι (46′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56′ Ελ Αραμπί), Χασάν (77′ Κάιπερς).


LIVE το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Με 10 ο Ολυμπιακός

90’+4′: Δεύτερη κίτρινη στο Μπα για χτύπημα στον Καρλίτος και αποβολή!

90′: Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις

90′: Ο Διούδης γλιτώνει τον ΠΑΟ κάνοντας τεράστια επέμβαση στο πλασέ του Μασούρα

88′: Ο Βαλμπουενά το εκτελεί και η μπάλα στο τείχος

82′: Από την εκτέλεση του Βαλμπουενά ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και μετά από σύγχυση ο Νιας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Ελ Αραμπί μείωσε σε 2-1

ΓΚΟΛ ο Ολυμπιακός

80′: Ο Μασούρας το γύρισμα κι ο Ανδρούτσος εντελώς αμαρκάριστος αστοχεί

Απίθανη ευκαιρία από Ανδρούτσο!

73′: Από το φάουλ του Χουάνκαρ ο Βέλεθ πιάνει την κεφαλιά, ο Σα χάνει τη μπάλα κι ο Σανκαρέ στην κενή εστία πετυχαίνε το 2-0!

ΓΚΟΛ ο Παναθηναϊκός

70′: Ο Νιας αντί του Αλεξανδρόπουλου

66′: Καρλίτος αντί Καμπετσή

64′: Ο Τιάγκο Σίλβα σουτάρει κι από την κόντρα ο Χασάν βγαίνει στο τετ α τετ με το πλασέ του να περνά δίπλα από το δοκάρι

60′: Από πολύ νωρίς ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει όλος πίσω με τον Ολυμπιακό να αναζητεί τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα

56′: Ο Ελ Αραμπί και ο Μπα αντί των Φορτούνη, Παπασταθόπουλου

48′: Ο ΠΑΟ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού αλλά δεν προκύπτει τελική…

46′: Ο Βαλμπουενά παίρνει τη θέση του Βρουσάι με την επανέναρξη του αγώναΣέντρα στο Β’ ημίχρονο

Τέλος α’ ημιχρόνου

44′: Για πρώτη φορά ο Χασάν με τη μπάλα στην περιοχή από την πάσα του Φορτούνη, ο Αιγύπτιος σουτάρει και η μπάλα πάνω από το δοκάρι

40′: Ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει αρκετά πίσω, ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να βρει χώρους και δεν έχει μπορέσει να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο

22′: Κίτρινη στον Καμαρά για φάουλ στον Ιωαννίδη

18′: Ταχύτατη αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Μπουχαλάκη να κάνει μαγικό άγγιγμα της μπάλας στον Βρουσάι ο οποίος αστόχησε από εξαιρετική θέση

16′: Κεφαλιά του Σεμέδο η μπάλα ψηλά άουτ

ΓΚΟΛ ο Παναθηναϊκός
6′: Ο Σανκαρέ από τα αριστερά κάνει την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι κι ο Μαουρίσιο με κεφαλιά ανοίγει το σκορ!

Ευκαιρία για ΠΑΟ
5′: Ο Μαουρίσιο βγάζει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Ενγκμπακοτό ο οποίος από πλάγια θέση αστοχεί!

Ξεκίνησε η αναμέτρηση

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγμπακοτό, Καμπετσής, Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπσταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Σίλβα, Βρουσάι, Φορτούνης, Χασάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!