Ο Άρης υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ σε ένα ντέρμπι γοήτρου, στο άδειο, λόγω της κυβερνητικής απόφασης για διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές έως τις 12 Φεβρουαρίου, «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 2-1 για τη 17η αγωνιστική της Super League.

Η εικόνα του αγώνα

Με την ίδια συνταγή που είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό, παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Μάντζιος. Και δικαιώθηκε απόλυτα στο πρώτο μέρος, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν ανούσια κατοχή μπάλας.

Μια αδύναμη κεφαλιά του Μπράντον Τόμας (10’) και μια άστοχη του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη (26’) , σε καμία περίπτωση δε δικαιολόγησαν την φόρμα του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά τη μία ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν άστοχος (10’), την άλλη πρόλαβε τον Λορέν Μορόν (41’) την τελευταία στιγμή ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Από την πλευρά του Πορτογάλου πλάγιος μπακ, ωστόσο, ήταν που προήλθαν τα δυο γκολ του Άρη στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου – μια ακόμη «δικαίωση» του Μάντζιου.

Προτού συμπληρωθούν τριάντα δευτερόλεπτα, ο Σαβέριο πήρε τα βήματα του Βιεϊρίνια και σέντραρε, με τον Σουλεϊμάνοφ με πλασέ στην κίνηση να προλαβαίνει τον Μπάμπα για το 1-0. Παρόμοιο σκηνικό και λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Βιεϊρίνια έκανε πίσω βήματα, δίνοντας τη ευκαιρία στον Σαβέριο να «ζωγραφίσει» τον Ντομινίκ Κοτάρσκι για το 2-0.

Με τριπλή αλλαγή, συν την είσοδο του Γιάννη Κωνσταντέλια δευτερόλεπτα πριν το δεύτερο γκολ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Ο 20χρονος είχε ένα δυνατό σουτ στο 74’, με την μπάλα να «γλείφει» το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα και στο επόμενο λεπτό από αυτόν «Ντέλια» ξεκίνησε η φάση για τη μείωση του σκορ. Ο Στέφαν Σβαμπ γύρισε στο ύψος του πέναλτι, ο Μπάμπα σούταρε με το δεξί, η μπάλα κόντραρε και στον Μόουζες Οντουμπάτζο για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους, αλλά ο Μιχάλης Παναγίδης άργησε κι ο Κουλιεράκης τον πρόλαβε στο 85 ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε μόνο του, από πλάγια θέση, τον Ζοάν Σάστρε, με τον Ισπανό μπακ να κάνει κακό κοντρόλ και τον Κουέστα να κάνει πολύ γρήγορη έξοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κεφαλιά-ψαράκι του Σβαμπ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν άστοχη, στο κύκνειο άσμα των «ασπρόμαυρων».