Το ξύλο που έπεσε στο Ρεαλ Μαδρίτης – Παρτιζάν έφερε τη διακοπή του game 2 του ζευγαριού για τα playoffs της Euroleague και μας έκανε να θυμηθούμε ανάλογα «άγρια» σκηνικά, στα ελληνικά και διεθνή παρκέ.

Όταν οι… σφυγμοί ανεβαίνουν, δεν αργεί να γίνει το κακό μέσα στο παρκέ. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, τόσο στην Ελλάδα, όσο στην Ευρώπη και στη Euroleague.

Όταν η κατάσταση ξεφεύγει, αντί για μπάσκετ έχουμε… κόλαση. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σκηνικά ξύλου σε αγώνα μπάσκετ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα, είναι η “μάχη” του Νίκου Γκάλη με τον Μπάνε Πρέλιεβιτς,

Ήταν 8 Μαΐου 1991, ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ, έπειτα από αγώνα-θρίλερ με 81-80 και κατέκτησε το έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι έμεινε στην ιστορία, για όσα έγιναν μετά το τέλος του. Τότε που οι δύο σπουδαίοι της εποχής, Νίκος Γκάλης και Μπάνε Πρέλεβιτς, πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν τις μπουνιές!

">

Λίγα χρόνια πιο πριν (1988) η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα (για το Κύπελλο Κόρατς) και ο Τζον Κόρφας “ξάπλωνε” στο παρκέ τον Ζόραν Ράντονιτς με μια απίστευτη γροθιά!

“Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα έβαλε έναν παίκτη να με σπρώχνει. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν. Απ’ ότι θυμάμαι όμως αυτός δεν ήταν με την ομάδα του, ήρθε από τον στρατό γι’ αυτό το παιχνίδι και δεν περίμενε να παίζει. Ο προπονητής τον έβαλε να παίζει βρώμικα με εμένα. Και εγώ έκανα λάθος που τον άφησα να με τρελάνει. Και έφτασα σε αυτό το σημείο να τον χτυπήσω. Τι να κάνω, ήταν λάθος” είχε δηλώσει ο “Τεν Τεν”.