Επείγουσα συνάντηση με τους Ιωάννη Αγγελή, διευθυντή του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ και Δημήτρη Κλέτσα, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», είχε την Παρασκευή (26/7) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Αντικείμενό της, ήταν το τελεσίγραφο του World Anti-Doping Agency (WADA), περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου, αφού, επί 13 μήνες τώρα, δεν έχει συμμορφωθεί στα διεθνή στάνταρ (ISL).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η ΓΓΑ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ «είχε διαπιστώσει τη δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), τον ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και την έλλειψη επικυρώσεων, για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών και είχε δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μερικών μηνών για να διορθωθεί η δομική ανεπάρκεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την επίλυση του ζητήματος, λοιπόν, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.