Η Πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ, έδωσε άδεια στην KIA να δοκιμάσει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης αυτοκινήτων στους δρόμους της. Οι τεχνολογίες ADAS θα δοκιμαστούν πάνω σε αυτοκίνητα Soul EV στην πόλη Beatty της Πολιτείας. Η συνολική επένδυση θα αγγίξει τα 2 δις δολάρια μέχρι το 2018. Στόχος είναι η εξέλιξη συστημάτων μερικής αυτονομίας μέχρι το 2020 και πλήρους αυτονομίας μέχρι το 2030.

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια η δοκιμή των συστημάτων σε πραγματικές συνθήκες είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Η KIA μαζί με τη «αδελφή» Hyundai χρησιμοποιούν οικολογικά αυτοκίνητα με στόχο την εξέλιξη των συστημάτων Advanced Driver Assistance System (ADAS), στοχεύοντας στην παραγωγή «έξυπνων» οχημάτων μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ADAS περιλαμβάνει Βοήθεια για την Κυκλοφορία (TJA), Αυτόνομη Οδήγηση σε Εθνικές Οδούς (HAD), Αυτόνομη Οδήγηση στην Πόλη (UAD), Σύστημα Σταματήματος Πανικού (ESS) και Αυτόνομο Παρκάρισμα (AVP). Αυτά θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα: Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Γραμμής (LDWS), Σύστημα Διατήρησης Γραμμής (LKAS), Σύστημα Ελέγχου Νεκρών Σημείων (BSD), Αυτόματο Σύστημα Φρεναρίσματος (AEB) και Προηγμένο Σύστημα Cruise Control (ASCC).