
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στους εκπαιδευτικούς, κατά των οποίων έχουν στραφεί μη εμβολιασμένοι γονείς.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις μηνύσεις γονέων κατά εκπαιδευτικών, λέγοντας πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς, που εφαρμόζουν τους κανόνες.
«Δεν θα ανεχτούμε τίποτα, θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς. Κάνουν εξαιρετική δουλειά, κάνουν το καθήκον τους», είπε.
Αναφορικά με τις περιπτώσεις που εντοπίζεται κρούσμα σε σχολείο, η κυρία Κεραμέως είπε, πως τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, το κόστος των οποίων θα καλύπτει το κράτος.
Ακόμη, διευκρίνισε, πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης, ενώ επανέλαβε, πως όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς.
Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%.