
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στους εκπαιδευτικούς, κατά των οποίων έχουν στραφεί μη εμβολιασμένοι γονείς.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις μηνύσεις γονέων κατά εκπαιδευτικών, λέγοντας πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς, που εφαρμόζουν τους κανόνες.
«Δεν θα ανεχτούμε τίποτα, θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς. Κάνουν εξαιρετική δουλειά, κάνουν το καθήκον τους», είπε.
Αναφορικά με τις περιπτώσεις που εντοπίζεται κρούσμα σε σχολείο, η κυρία Κεραμέως είπε, πως τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, το κόστος των οποίων θα καλύπτει το κράτος.
Ακόμη, διευκρίνισε, πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης, ενώ επανέλαβε, πως όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς.
Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.